Ferroli

-gázszervíz


Finta Károly
 
 

Bemutatkozás

Szolgáltatások

Beüzemelés

Garanciális javítás

Javítás, felülvizsgálat

Szervíz

Készülékek

Partnerek

Gyakori kérdések

Kapcsolat

Rólam


Természetesen rendelkezem a Gáz és Olajtüzelő berendezés szerelő és üzembe helyező mestervizsgával, valamint az Ipari Minisztérium által kiállított arcképes igazolvánnyal.
bővebben

Gyakori kérdések


Miért egyre gyakoribb a füstgázmérgezés témája a médiában?
Ennek több oka van: - energia gazdaságossági szempontok alapján az emberek többsége lakásának, házának nyílászáró elemeit légzáró műanyag szerkezetűre cseréltette, így az ingatla...
bővebben
   

Gyakori kérdések
Mire figyeljek, ha a régi Ferroli készülékem korszerűsíteni szeretném?

Az új Gázipari Műszaki Biztonsági Szabályzat alapján ma már nyílt égésterű gázkészülék cseréje hasonló rendszerűre, csak abban akkor lehetséges, ha az új gázkészülék légellátása a szabályzatnak megfelelően van kialakítva /légbevezető/. Gázkészülék csere esetén, még a vásárlás előtt, érdemes a területileg illetékes kéményseprő hatósággal egyeztetni az esetleges plusz légbevezetők elhelyezésével és méretezésével kapcsolatosan, hiszen az új gázkészülék hivatalos üzembe helyezéséhez az ő szakvéleményük elengedhetetlen.

A rossz hír az, hogy ezeknek az légbevezető elemeknek beépítésével, mivel gyakorlatilag külsőfali légbevezetésről beszélünk, a fürdőszoba hőmérséklete a külső levegő hőmérséklettől is fog függeni. Nyilvánvaló tehát, hogy a legideálisabb a zárt rendszerű (turbós) készülék felszerelése ilyen esetben, amely független a helyiség légterétől, és ezért nincs szükség légbevezetők alkalmazására.

Újabb rossz hír, hogy ezen készülékek telepítése magába hordozza a kémény átalakításának szükségességét, amely komoly anyagi vonzattal járhat.
Cserében családunkat teljes biztonságban tudhatjuk, hiszen CO mérgezés esélye a nulla lesz. További jó pont a turbós gázkészülékek javára, hogy hatásfokuk 5-6%-kal jobb (kondenzációs kazánok esetében még kedvezőbb), illetve környezetvédelmi szempontokból is előnyösebb.


A Gáz csatlakozó vezetékek és fogyasztói berendezések létesítési és üzemeltetési műszaki – biztonsági szabályzata!
Miért egyre gyakoribb a füstgázmérgezés témája a médiában?

Ennek több oka van:
- energia gazdaságossági szempontok alapján az emberek többsége lakásának, házának nyílászáró elemeit légzáró műanyag szerkezetűre cseréltette, így az ingatlanok természetes légcseréje gyakorlatilag megszűnt.
- mindemellett a mai konyhai páraelszívó berendezések teljesítménye megnőtt, ami működés közben a nyílászárók tökéletes szigetelésének köszönhetően, a légtérben, képes légáramlás technikai anomáliát okozni, amely gyakorlatilag visszafordíthatja a kéményből az égésterméket.
- a gázkészülékek szervizelési, tisztítási hiánya szintén jellemző ok. Általános tapasztalatom sajnos az, hogy az tulajdonosok jelentős százaléka, nem fordít kellő figyelmet az éves karbantartásra, felülvizsgálatra. Nem akarok senkit ijesztgetni, de sok esetben találkoztam olyan berendezéssel, amelynek működése már-már életveszélyessé vált és csupán a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia.
- érdemes megemlíteni a szénmonoxid riasztó készülékek hiányát, ami minden nyílt égésterű gázkészüléket használó háztartásban alap felszerelés kellene, hogy legyen. Igaz ugyan, hogy a készülékgyártók a ’90-es évek második felétől füstgáz visszaáramlás érzékelővel ellátott modellekkel jelentek meg a piacon, de ne legyenek illúzióink a 100%-os biztonságról. Ezek a reteszelők csak akkor lépnek működésbe, ha a visszaáramló égéstermék útjába elhelyezett érzékelő 75C ° fölé melegszik, vagyis a füstgáz hőmérsékletére reagál. De mi történik, ha a hideg kémény vagy a már korábban említett légáramlás technikai probléma lehűti az égésterméket? Ne kockáztasson! Vásároljon egy Jó minőségű szénmonoxid riasztót, ami valóban a levegőben lévő szénmonoxid jelenlétre figyelmeztet.
 
 
Kulcsszavak: gázkészülék, gáz, gázszervíz, gázszerelő, Ferroli szerelő, szervíz, ferroli szervíz, Ferroli szervíz Finta Károly gázkészülék szerelő

Tel.: +36 30 971 2771